Denman Shampoo-Bürste

Sinds kort ligt er een nieuw haarverzorgingsproduct in mijn badkamer. Niet iets wat ik daadwerkelijk in mijn haar smeer, maar een Denman D6 Be-Bop shampoo brush. Ik hoor je denken; ‘Heb je er nog een haarborstel bij?’. Ja. Maar dit is een borsteltje waarmee je je hoofdhuid kan masseren tijdens het douchen. Klinkt lekker he?

Ik wissel mijn haarverzorging nogal eens af. Soms was ik met alleen , maar de zijn toch echt mijn favoriet! Af en toe doe ik een haarmasker met alleen aloë vera poeder, en dat reinigt mijn haar net zo goed als de andere producten.

Helaas hebben de ayurvedische haarkruiden ook een nadeel. Na verloop van tijd blijven er wel eens resten van deze kruiden in mijn haar hangen en heb ik soms last van ‘build up’. Dit zorgt ervoor dat mijn haar niet meer zo goed schoon wordt van een haarmasker met de kruiden. Deze build up zie ik ook terug op mijn haarborstel. Namelijk: als ik mijn haar borstel met mijn , ontstaat er een waas van de kruiden op mijn borstel. Zo weet ik dat de kruiden in mijn haar zijn blijven hangen en mijn haar er niet goed schoon van is geworden. Het is dan weer tijd om mijn haar met een low-poo conditioner te wassen.

Ik had al eens gehoord van het fenomeen ‘shampoo brush’, maar ik linkte deze handige dingetjes altijd aan het gebruik van echte shampoo.

Maar zo controversieel dat ik ben, dacht ik natuurlijk: ‘Dit kan je vast ook wel gebruiken als je geen shampoo gebruikt voor je haar’. Dus ik ben op onderzoek uit gegaan wat nu de beste shampoo borsteltjes voor je haar zijn. Tijdens mijn onderzoek zag ik opeens overal reclame over de shampoo brush. Vooral op Instagram en op Facebook. ‘Big brother is watching you’. Ik wist niet dat er zoveel verschillende shampoo borsteltjes te koop waren. Is de shampoo brush dan echt een musthave? Of is het een mode item geworden? Uiteindelijk kwam ik bij

Denman

Het merk Denman kende ik al door hun beruchte ‘wet brushes’. Deze zag ik vaak voorbij komen op Instagram bij dames met krullend haar. Een wet brush, oftewel een borstel voor nat haar, wordt veelal gebruikt om je haar nat te borstelen, of om een aangebrachte conditioner goed te verdelen over de lengtes van je haar. Hiervoor kan je de shampoo brush ook gebruiken. Maar de echte functie van een shampoo brush is om je hoofdhuid te masseren onder de douche. Deze hoofdhuid massage zorgt er voor dat alle dode huidcellen los komen en weg spoelen als je je haar wast. EN de hoofdhuid massage zorgt er ook voor dat er meer bloed naar je hoofdhuid toe stroomt en ook naar de haarzakjes, waardoor je haar ook sneller groeit. Daarbij lijkt mij zo’n hoofdhuid massage onder de douche gewoon ook heel erg lekker.

De Denman D6 Be-Bop shampoo brushes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zwart, zilver en een mix van felle kleuren (roze, groen, blauw, paars, oranje en geel). Deze mix van felle kleuren zijn niet los verkrijgbaar maar alleen in een verkoopdisplay doosje van 12 stuks. Deze kan je dus kopen bij een kapper bij jou in de buurt.

De borsteltjes zijn gemaakt van plastic. De pinnetjes waarmee je je hoofdhuid masseert zijn gemaakt van zachter en flexibeler plastic dan de rest van de borstel.

Zoals je op de foto ziet zijn de borsteltjes niet heel groot, maar je kan ze wel goed vasthouden door middel van het plastic bandje.

Mijn ervaring 

Ik moet eerlijk bekennen, dat toen ik de shampoo brush in mijn handen had ik dacht dat deze veelte hard waren voor je hoofdhuid. De pinnetjes voelden namelijk een beetje hard aan. Maar omdat de borstel van Denman afkomstig is, gaf ik het de voordeel van de twijfel.

Ik heb de shampoo brush uitgebreid uitgeprobeerd en getest tijdens het uitspoelen van verschillende natuurlijke haarmaskers. Ik heb de borstel zelfs gebruikt terwijl ik mijn haar alleen met water waste. En ik was me toch een partij aan het genieten onder de douche. Zo’n hoofdhuid massage onder de douche is werkelijk een genot! Heerlijk!

Met de shampoo brush kan je je hoofdhuid nog beter reinigen dan wanneer je alleen je vingers gebruikt. Door het gebruik van deze borstel komen alle dode huidcellen op je hoofdhuid goed los en spoel je deze gemakkelijk weg tijdens het douchen. Hierdoor wordt je hoofdhuid nog beter gereinigd dan wanneer je dit met je vingers doet. Dit is een hele fijne bijkomstigheid voor mensen met veel schilfers, een vette hoofdhuid of voor mensen met erg veel haar. Als je erg veel haar hebt is het namelijk soms moeilijk om je hoofdhuid goed te wassen. Dit is de reden waarom veel dames met kroes haar een shampoo brush gebruiken.

Het resultaat 

Ik ben erg tevreden over de shampoo brush. De massage aan je hoofdhuid is erg lekker en mijn hoofdhuid wordt veel beter schoon door de shampoo brush. Ik heb van nature een vette huid en aan het eind van de week heb ik vaak wel een vette hoofdhuid. De shampoo brush zorgt ervoor dat mijn hoofdhuid nog beter schoon wordt en dat voelt lekker fris na het wassen. Ook al gebruik ik geen shampoo voor mijn haar. 

En de hoofd reden waarom ik deze shampoo brush wilde uitproberen, de kruiden blijven niet meer hangen in mijn haar! Mijn haar is veel schoner na het gebruik van de shampoo brush. Na het borstelen ontstaat er geen waas meer op mijn en dat geeft ook een goed en schoon gevoel! Daarbij had ik ook een schoner resultaat toen ik de shampoo brush gebruikte bij het wassen met alleen water. Dus je raadt het denk ik al, ik ben zeer positief over dit product!

Persoonlijke noot

Is de shampoo brush nu echt een musthave, of is het een mode item wat nu op dit moment erg op komt? Ik denk persoonlijk dat je altijd zelf moet nadenken voordat je iets koopt en je niet moet laten meeslepen door reclame en de mode op dit moment. Zelf wilde ik graag weten of de shampoo brush ervoor zou zorgen dat de kruiden beter uit mijn haar zouden spoelen en dat heb ik nu kunnen ontdekken. Voor mij is de shampoo brush wel degelijk een aanvulling op mijn haarverzorging, en ik denk dat deze borstel ook erg handig is voor mensen die erg veel haar hebben en er veel moeite mee hebben om hun hoofdhuid goed te kunnen wassen. Daarbij is de Be-bop shampoo brush niet heel duur en de hoofdhuid massage is werkelijk een genot!

Ik wil de shampoo brush niet aan je aansmeren. Maar als je wel enthousiast bent geworden door deze blog, laat het me dan even weten.

Wil je geïnspireerd blijven en leuke tips of trics krijgen? Of gewoon meteen op de hoogte zijn als er een nieuwe blog online staat? Je kan mij volgen op mijn Facebookpagina @Natuurlijkehaarverzorging of volg mij via mijn Instagram account: derondr

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met